INKOOPWIJZER
Praktijkgids operationele inkoopKlik hier om het boek te reserveren

Het boek geeft je inzicht in de moderne operationele inkoop en daagt je uit om met deze nieuwe inzichten aan de slag te gaan! Het boek bestaat uit 4 delen:

Deel 1: het fundament.
In dit deel worden de uitgangspunten vastgesteld voor de rest van het boek

Deel 2: de theorie.
De “inkoopwereld” is de laatste jaren veranderd en dit wordt voor de inkoper duidelijk in dit deel van het boek.

Deel 3: de optimalisatie.
Het model dat door Marcel is bedacht, wordt in dit deel uitgebreid uitgelegd en besproken.

Deel 4: de implementatie.
Dit deel laat zien hoe je het model voor je kunt laten werken.

Klik hier voor recensies
en overige publicaties

De tekst op de achterflap
Van een praktisch dode akker is inkoop in betrekkelijk korte tijd een weelderig bloeiend vakgebied geworden. Inkopers bestormen de hemel met grote concepten. Inkoop is ‘strategisch’. Inkoop gaat over ‘waarde leveren’. Of nog mooier: over ‘toegevoegde waarde’ en zelfs over ‘best value’. Stoffige gedachten moeten plaats maken voor een compleet nieuw inkoopparadigma: businessgerichte inkoop.
 
Dat grote vooruitgangsgeloof veroorzaakt wel flink wat collateral damage, want het liefst moet de operationele inkoop maar helemaal de deur uit. Daarmee dreigt het kind met het badwater te worden weggegooid. Want hebben juist die operationele inkopers niet de beste aansluiting op de business?
 
Niemand weet hoeveel inkopers er precies zijn. Iedereen weet wel dat de meeste inkopers operationeel werk doen. Daarom is het op z’n minst curieus te noemen dat dit kleine land de beste inkoopboeken ter wereld heeft voortgebracht, maar geen enkel goed boek over operationele inkoop heeft. Een gat in de markt zo groot als een krater. Inkooppraktijkman Marcel Bressers heeft daar met ‘Inkoopwijzer. Praktijkgids operationele inkoop’ nu verandering in gebracht.
 
Het is een moedig boek van een gedreven professional. Het boek doet wat het belooft. Het biedt die vele tienduizenden operationeel werkende inkoopmannen en –vrouwen concrete handvatten om de inkoop te verbeteren en verspilling te verminderen. Wie met deze praktijkgids aan de slag gaat, slaat dus ook nog eens twee vliegen in één klap, want besparen en verduurzaming gaan hand in hand.
 
Dit in eigen beheer uitgegeven boek heeft de potentie de bijbel voor de operationele inkoper te worden. Grijp uw kans dames en heren uitgevers, zo komt er geen tweede!

Freek Andriesse, adjunct hoofdredacteur inkoopmagazine Deal!